iTEC Projesine katılmak için en önemli şart gelişime ve değişime açık olmanızdır. Eğer kendi konfor alınızın dışına çıkmaya hazırsanız ve 21. Yüz Yıl pedagojisiyle tanışmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.

    01 Katılım için öncelikle google dokümanda yer alan forma bilgilerinizi yazın.  Google dokümanına burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

    02 Daha sonra gruptaki diğer öğretmenlerle iletişime geçmek ve çalışmları takip etmek için Google Mail Grubumuza üye olunuz. Bunun için Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.  adresine mail atmanız yeterli. Not: Çok fazla mail geleceği için bu mail grubundan gelen mailleri ayrı bir klasöre toplamak isteyebilirsiniz. Maillerinizi nasıl fitreleyeceğinizi anlatan bir doküman mevcut. İndirmek için tıklayınız.

    03 Bundan sonra yapmanız gereken sitemizdeki örnek ders planlarını inceleyerek kendi des planınızı hazırlamanız. Hazırladığınız ders planını bize mail ile gönderin. iTEC'in Türkiye resmi sitesi olan itecturkey.org.tr adresinde bulunan 5. Faz Ders Planları altında yayınlayalım.

    04 Hazırlayacağınız ders planınızı ve 5. faz aktivite uygulamalarınızı Kuzucu Ortaokulu örneğinde olduğu gibi bir blog açarak yayınlayın. Bu örnekte olduğu gibi bloğunuzu tasarlarken: Anasayfa, Projemiz Hakkında, Eğitim, Çalışmalarımız, Aktiviteler, Blogumuz münlerinini açınız. Projemiz Hakkında ifadesi yerine Ders Planımız ifadesini kullanarak Ders Planınızı bu sayfada yayınlayın.  Öğretmenlerimizin yaptığı tüm blog adresleri sitemizde yayınlanmaktadır. İncelemek için tıklayınız. 

    05 Aktiviteler açılır penceresinden 5.faz Öğrenme Aktivitelerine birer sayfa açın: 1. Hayal Et 2. Keşfet 3. Haritala 4. Konu odaklı işbirliği yap 5. Yap 6. Sor 7. Tekrar yap 8. Göster 9. Yansıt aktivitelerinizi Çalışmalarımız linkinde, öğrencilerin kullandığı araçlar için her araç adına bir sayfa açıp öğrenci çalışmalarını yayınlayın. Bu başlıklar altında öğrencileriniz çalışmalarını ve günlüklerini yayınlamasını sağlayın.   
    Exittix gibi araçlar çekici bir sınıf ortamı için öğrenci merkezli kullanabilir. Öğrenci gruplarının ödevlendirildikleri kendi konularında sorular hazırlamalarına koçluk edebilir ve tüm öğrencilerinizin cevaplamasını isteyebiliriz. Exittix sunu ve sınava hazırlama klavuzu için tıklayınız.  

    Tebrikler artık aramızdasınız :) 

     

     

     

    iTEC, Avrupa Okul ağı (EUN) tarafından koordine edilmektedir ve Avrupa Komisyonu 7. Çerçeve Programı tarafından finanse edilmektedir. Bu site sadece yazarların görüşlerini yansıtmaktadır ve Komisyon burada yer alan bilgilerin herhangi bir şekilde kullanılmasından sorumlu tutulamaz.